"Datele economice înregistrate în luna februarie contrazic toate mesajele alarmiste ale celor care criticau creşterile de venituri şi reducerile de taxe. Iată că economia nu funcţionează după mentalitatea unui contabil, cum sugerau criticii programului PSD. Creşterea veniturilor populaţiei şi reducerile de taxe nu înseamnă neapărat mai puţine încasări la bugetul de stat. În februarie, avem o creştere cu 4,5% a veniturilor la bugetul consolidat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, deşi am eliminat taxa pe construcţii speciale şi alte 102 taxe şi am scăzut accizele. La fel, încasările din TVA au crescut în februarie cu 2,5%, deşi am redus această taxă cu un punct procentual, de la 20%, la 19%", a spus purtătorul de cuvânt al PSD, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Adrian Dobre a menţionat că la începutul acestui an au fost anunţate mai multe investiţii private importante, ceea ce demonstrează că programul de guvernare este privit cu încredere de mediul de afaceri şi că majorarea salariului minim nu i-a descurajat pe investitorii străini, cum susţineau criticii programului de guvernare.

"Investitorii serioşi nu se uită doar la nivelul salariului minim. Ei caută un mediu fiscal prietenos şi o forţă de muncă bine calificată. De la începutul anului avem mai mult cu 44.000 de contracte de muncă în economie, iar mai multe companii străine din industria auto, energie sau retail au anunţat investiţii importante care vor înlocui treptat lohn-ul ce se baza pe exploatarea românilor plătiţi cu salarii extrem de mici. Iată deci că începem să avem mai multe locuri de muncă bine plătite, inclusiv în mediul privat, ceea ce înseamnă mai mulţi români în clasa de mijloc, aşa cum ne-am propus în timpul campaniei electorale", a subliniat reprezentantul PSD.

Potrivit acestuia, după o scădere în luna ianuarie, încasările din TVA au cunoscut în februarie o creştere cu 2,5% faţă de aceeaşi lună din 2016, respectiv de la 3.456 milioane lei, la 3.541 milioane lei. Pe ansamblu, în luna februarie 2017, la bugetul de stat s-au încasat 681 milioane lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu o creştere de la 15 miliarde, la 15,68 miliarde lei.

"De asemenea, în luna februarie au crescut încasările din impozitele pe venit şi salarii cu 1%, de la 2.021 la 2.042 milioane lei, precum şi colectările din impozitele şi taxele pe proprietate cu 0,2%, respectiv de la 491 la 492 milioane lei. Cea mai mare creştere a avut loc la încasările din contribuţiile de asigurări, unde s-a înregistrat un plus de 15%, de la 4.551 milioane lei, la 5.225 milioane lei", a menţionat Dobre. AGERPRES