'Voi încerca să fiu un preşedinte al Parlamentului pentru toţi, iar legea să stea în capul mesei', a declarat Adrian Candu după ce a fost ales în funcţie.

Deputaţii care au votat pentru alegerea lui Candu în funcţia de preşedinte al Parlamentului R. Moldova au fost din rândurile PLDM, PD şi PCRM.

Andrian Candu a fost singurul candidat, propus de PD, în timp ce PLDM a anunţat că va participa la procedura de vot şi că nu va înainta propria candidatură.

Liberalii au refuzat să ia parte la acest proces. 'PL nu participă la această durabilă şi puternică alianţă. Doamne ajută', a spus liderul PL, Mihai Ghimpu. Nici socialiştii nu au o propunere pentru această funcţie şi nici nu au votat.

Andrian Candu este în prezent ministru al economiei. Anterior, el a deţinut funcţia de vicepreşedinte al legislativului. Pentru alegerea preşedintelui Parlamentului era nevoie de o majoritate simplă a deputaţilor prezenţi.

Vladimir Vitiuc, propus de comunişti, şi Liliana Palihovici, din partea PLDM, au fost desemnaţi vicepreşedinţi ai Parlamentului, după un vot la care liberalii şi socialiştii nu au participat.

Liderii PLDM şi PD au anunţat vineri decizia de creare a unei coaliţii de guvernare minoritare şi au semnat în prezenţa presei acordul de constituire a Alianţei pentru o Moldovă Europeană, notează Unimedia.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: