Admitere liceu 2019. Răsturnare de situație. Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, a revenit asupra unui ordin care a luase ăprin suprindere atât profesorii cât și elevii. În stitlul său deja consacrat, care i-a adus și supranumele „Abramburica”, la doar 24 de ore a schimbat totul, la 360 de grade.

Admitere liceu 2019 Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu,  la doar o zi după emitere, ordinul prin care se schimba calendarul admiterii în învățământul liceal de stat.

Admitere liceu 2019. Potrivit ordinului, probele de aptitudini pentru admiterea la liceu 2019 nu se mai desfăşurau pe 15-17 mai, așa cum era în calendarul admiterii, ci se amânau pentru 10-12 iunie. În urma presiunilor din partea sindicatelor şi a organizaţiilor de părinţi, ministrul a renunţat la această modificare.

Admitere liceu 2019. Sindicaliștii spuneau că, prin acest document, Ministerul Educației amână cu circa o lună desfășurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea Națională. De asemenea, prin același act, se amâna până la 30 mai și afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale, lucru care putea afecta grav și mișcarea de personal