"Administraţia Fondului pentru Mediu publica rezultatul primei etape de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional ("Programul Rabla") şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic ("Programul Rabla Plus") 2016. În aceasta etapa, pentru "Programul Rabla" au fost analizate un număr de 115 dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 62 de dosare au fost acceptate pentru 312 autovehicule şi 53 de dosare au fost respinse", se spune în comunicat. 

Potrivit AFM, pentru "Programul Rabla Plus" au fost analizate un număr de 4 dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 2 dosare au fost acceptate pentru 5 autovehicule şi 2 dosare au fost respinse. 

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate şi respinse în programe sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secţiunile aferente Programului "Rabla" şi "Rabla Plus" 2016. 

Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul "Rabla" şi "Rabla Plus" 2016. 

Persoanele juridice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii începând de miercuri, 27 iulie 2016, în termen de 5 zile. De asemenea, solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, pâna la data de 21 octombrie 2016. 

AGERPRES