Deși toate magazinele aveau reduceri foarte mari, mall-urile nu au fost foarte aglomerate pe parcursul zilei. Oamenii sunt în continuare interesați de ceea ce au pe masă și asta o dovedește clar aglomerația din supermarketurile aflate în interiorul mall-urilor.

Am uitat de restricții 

Marea surpriză a venit în zona de food court. Deși s-au așteptat ca restaurantele lor preferate să fie deschise, zona de mese a fost sigilată, iar proprietarii încă sunt sceptici și spun că nu știu când și dacă le vor deschide.

Cei care au ales să le deschidă, au apelat la varianta take away. La capitolul măsuri de protecție, proprietarii mall-urilor au făcut ce le-a stat în putință. Au trasat indicații de mers pentru ca oamenii să nu intre foarte mult în contact, au așezat mesele la un spațiu de doi metri, au pus indicatoare cu diferite mesaje și au montat aparate ce conțin dezinfectant.

În ciuda acestor restricții, românii par că s-au săturat de reguli și nu le mai pasă. La McDonald’s clienții așteptau unul lângă celălalt comanda fără să țină cont de distanțarea socială.

Greșeală uriașă făcută de McDonald’s

Am fost surprinși să observăm că oamenii își comandau singuri, folosind aparatele montate lângă casele de marcat, fără a se dezinfecta. Intrigați de acest lucru am întrebat un angajat care le oferea ajutorul.

Reporter: Nu le oferiți nicio variantă de protecție înainte de a folosi aceste aparate, un dezinfectant?

Angajat: Au dezinfectant pe tejghea, iar noi le dezinfectăm mereu (aparatele).

Desigur, clienții nu merg la casă pentru a se dezinfecta înainte de a folosi aceste aparate. Toată lumea stă la coadă pentru a folosi kiosk-ul digital, iar aparatele nu sunt dezinfectate după fiecare persoană.

În concluzie, dezinfectantul este pus doar pentru a arăta că s-a luat o măsură și nimeni nu se interesează de sănătatea clienților, nici măcar ei însuși nu se protejează.

Oamenii nu renunță la mască

Un paznic, poziționat la intrare, se asigură că toată lumea are mască. Temperatura nu mai este luată, iar, uneori, aceștia te îndeamnă să folosești dezinfectantul.

Întrebată dacă a fost o decizie bună deschiderea mall-urilor, în contextul în care numărul de infectări a explodat odată cu măsurile de relaxare, o femeie care tocmai intra în mall ne răspunde: Noi nu credem domnișoară, nu credem în virusul ăsta. Nu am văzut pe nimeni care să-l aibă.

Românii au ales terasele cafenelelor

Dacă magazinele cu haine au fost goale, românii au umplut terasele cafenelelor. Nici aici, distanța nu a fost respectată și nimeni nu a luat nicio măsură.

În ciuda avertizărilor, se pare că românii s-au relaxat complet și nu mai țin cont de nicio restricție, doar de cele care le aduc amenzi usturătoare.