Adio carieră politică pentru Ludovic Orban! Este acuzat că a încălcat regulamentul Camerei Deputaților.

Cei de la PSD vorbesc despre un abuz în funcție și vor sesiza Curtea Constituțională, pentru a-l schimba pe Orban de la conducerea Camerei.

Adio carieră politică pentru Ludovic Orban! Marcel Ciolacu a făcut anunțul

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susţine că formaţiunea ia în calcul greva parlamentară, urmând a boicota şedinţele de plen.

De asemenea, Ciolacu îl acuză pe Ludovic Orban de abuz, urmând a se dresa Curţii Constituţionale.

Astfel, Ciolacu a afirmat, marţi seară, la Antena 3, că formaţiunea ia în calcul greva parlamentară.

”Urmează şi greva parlamentară. Este tot un instrument”, a declarat el.

Întrebat dacă ia în calcul acest tip de protest şi în ce va consta, Ciolacu a explicat: ”Categoric. Mergem la comisii şi Opoziţia nu mai merge la plen”.

Liderul PSD a precizat că va avea o discuţie în acest sens şi cu parlamentarii AUR: ”O să vorbim şi cu cei de la AUR, dacă tot nu contează Opoziţia”.

Ciolacu reclamă ”abuzurile” pe care le-ar fi săvârşit coaliţia de Guvernare, dar şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care nu a programat la vot moţiunea împotriva ministrului Vlad Voiculescu în termenul legal.

”Este act premergător schimbării din funcţie”

”Vom face la Curte şi vom aştepta dacă preşedintele Camerei a încălcat regulamentul şi a făcut un abuz. Este act premergător schimbării din funcţie”, a mai declarat Ciolacu.

Trebuie precizat faptul că PSD a depus a doua moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pe fondul controverselor din ultima vreme ce îl vizează, dar și al tensiunilor din coaliția aflată la guvernare.

Liderul social-democraților a precizat marți, la Antena 3, că PSD va depune și o moțiune de cenzură, în această sesiune parlamentară, dar că în acest moment nu a fost atinsă masa critică în Parlament pentru ca acest demers să fie încununat de succes.

Ciolacu a explicat faptul că Opoziția are dreptul la o singură moțiune de cenzură în cadrul unei sesiuni parlamentare, prin urmare așteaptă momentul potrivit, pentru a nu irosi ocazia de a răsturna Guvernul Cîțu.

În ceea ce privește moțiunea simplă, biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis marţi ca moţiunea simplă a PSD intitulată ”Pentru ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece” să fie dezbătută într-un plen lunea viitoare şi votată într-un alt plen, miercuri.

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a precizat, ulterior deciziei Biroului permanent, că a fost încălcat Regulamentul Camerei cu privire la dezbaterea şi votului moţiunii, termenul regulamentar fiind de 6 zile şi nu 9 zile, aşa cum a fost decis.

”Biroul permanent, abuziv, a încălcat regulamentul”

”Aşa după cum bine știți, PSD a depus moţiunea împotriva ministrului Vlad Voiculescu. Potrivit articolului 33 din Regulamentul Camerei, ar fi trebuit ca în termen de 6 zile sau ar trebui ca în 6 zile această moţiune să fie dezbătută şi votată.

Văzând că nu se întâmplă nimic şi că se tergiversează, în dimineaţa aceasta patru colegi, membri ai PSD şi membri ai Biroului permanent au cerut convocarea Biroului permanent pentru a stabili un calendar foarte scurt pentru dezbaterea şi votul moţiunii împotriva ministrului Vlad Voiculescu.

Astăzi, Biroul permanent, abuziv, a încălcat regulamentul. Preşedintele Camerei Deputaţilor, USR, UDMR şi minorităţile au făcut scut în jurul lui Vlad Voiculescu.

Aceşti războinici din PNL s-au desumflat cu toţii. Nu am mai văzut pe niciunul supărat pe Vlad Voiculescu în această perioadă”, a explicat Simonis, marţi la Parlament.