Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, este foarte mulţumită de modul în care a decurs dezbaterea organizată de Viorica Dăncilă, marţi seară, cu jurnaliştii. Ea consideră că şefa PSD merită nota 10 pentru modul în care s-a prezentat, mai ales că a demonstrat tuturor că nu are nevoie de foi sau informaţii în faţă pentru a purta o discuţie cu presa.

„Viorica Dăncilă merită nota 10 pentru transparență, deschidere și pentru dorința de a răspunde fiecărei întrebări care i-a fost adresată în cele două ore și jumătate de dezbatere.

Toți cei care au urmărit această conferință de presă au putut să vadă o Viorica Dăncilă altfel decât este descrisă pe rețelele de socializare și dincolo de etichetele care s-au pus și anume că nu se poate descurca și nu face față unui dialog fără anumite foi sau informații. Nu este adevărat și noi știam acest lucru. E normal atunci când era premier și avea de anunțat înaintea ședinței de Guvern proiecte de acte normative, de hotărâri care conțineau date tehnice sau cifre să folosească acele foi, acele înscrisuri, așa cum se întâmplă în cazul oricărui demnitar. În ceea ce privește răspunsuri libere, în ceea ce privește intențiile domniei sale ca viitor președinte al României, ați văzut că a avut un dialog cât se poate de deschis și cât se poate de liber”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Dezbaterea lui Klaus Iohannis, pe de altă parte, a lăsat impresia că a fost una puternic cenzurată. „Efectul a fost catastrofal”, spune Gabriela Firea despre ceea ce s-a întâmplat la întâlnirea candidatului PNL.

„De partea cealaltă, din păcate, ca fost jurnalist încerc să înțeleg ce au dorit consultații domnului Iohannis, numai că ce au dorit nu a avut efectul scontat pentru că s-a văzut o întâlnire în care totul a fost minuțios pregătit și a creat o atmosferă foarte scorțoasă, foarte apretată și fiecare detaliu era pus la punct ceea ce a lăsat senzația că s-a cenzurat foarte mult presa și prin faptul că au fost selectați jurnaliștii. Intenția lor, probabil, a fost una bună, dar efectul a fost catastrofal”, consideră primarul general al Capitalei.