Cătălin Cîrstoiu susţine că cea mai importantă lecţie pe care a învăţat-o de la Traian Băsescu, naşul său de cununie, a fost „preocuparea majoră pentru interesul naţional”.

Cătălin Cîrstoiu a primit mai multe lecții de la Traian Băsescu

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei a declarat sâmbătă, 30 martie, că avea 23 de ani când Traian Băsescu l-a cununat, fiind prieten de familie.

„Eram tineri şi frumoşi”, a spus medicul Cîrstoiu la Prima TV.

Ulterior, medicul a botezat-o pe Sofia, nepoata preşedintelui Băsescu. El a fost întrebat și ce lecţie politică a învăţat de la naşul său de cununie.

Candidatul a susținut și că, în opinia lui, fostul președinte a fost „om devotat ţării lui, indiferent că a fost la primărie sau în partea cealaltă”.

Medicul a mai fost întrebat cum a ajuns să fie cununat de Traian Băsescu.

„Eram un copil, aveam 23 de ani. Eram student în anul V, ne ştiam, avea o relaţie cu părinţii mei. E o chestie atât de intimă, eram tineri şi frumoşi”, a răspuns Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu
Cătălin Cîrstoiu / SURSA FOTO: Răzvan Vălcăneanţu

De ce i-a recomandat Băsescu să nu intre în cursa pentru Primăria Capitalei

Candidatul PSD-PNL a explicat și de ce i-a recomandat Băsescu să nu intre în cursa pentru Primăria Capitalei. Potrivit dezvăluirilor făcute de el, discuția ar fi fost centrată pe faptul că este tată.

„Eu sunt tată. Pe asta era centrată discuţia despre a nu candida. E o atitudine normală şi logică. Să ştiţi că eu vreau să conving bucureştenii să mă voteze. Şi dânsul e bucureştean”, a spus Cîrstoiu.

Amintim că medicul Cătălin Cîrstoiu a dezvăluit că a avut o discuţie lungă cu naşul său, Traian Băsescu, despre candidatură. Declarația a venit săptămâna trecută, în ziua în care a fost prezentat drept candidat PSD-PNL la Primăria Capitalei.

Fostul președinte i-a explicat de ce nu e bine să între în cursa electorală. Totuși, Cîrstoiu spune că nu a putut să asculte de acest sfat.

„Nu am ascultat, aşa sunt eu”, a spus Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu este fiul politicianului Ion Cîrstoiu. La începutul anilor 90, tatăl său a fost prefect de Argeş şi primar al muncipiului Piteşti.

Ulterior, între 1996 şi 2004, Ion Cîrstoiu a fost deputat ales pe listele PD, partid condus din 2001 de Traian Băsescu.