Adevărul despre sarea de Himalaya. Atât sarea de masă, cât și sarea roz de Himalaya sunt alcătuite în mare parte din clorură de sodiu. Sarea roz de Himalaya are niveluri mai ridicate de minerale importante, cum ar fi calciu, potasiu, fier, magneziu și mangan, decât sarea de masă iodată obișnuită.
Cu toate acestea, ar trebui să consumați multă sare de Himalaya pentru o cantitate distinctă de minerale. Puteți depăși recomandarea zilnică de sodiu încercând să vă creșteți aportul de minerale. Există modalități mai eficiente de a obține mai multe minerale, cum ar fi consumul unei game de alimente integrale într-o dietă echilibrată, scrie Health.com.
Sarea de Himalaya poate susține hidratarea
Apa este implicată în aproape toate funcțiile zilnice ale organismului. Menținerea hidratării este esențială pentru sănătatea inimii, funcția creierului, funcția musculară, sănătatea pielii.
Sarea roz, la fel ca alte săruri, poate ajuta la susținerea hidratării atunci când este utilizată în cantitatea potrivită. Sarea roz de Himalaya conține sodiu, un mineral care ajută organismul să rețină apa.
Sarea roz de Himalaya oferă și alte minerale care susțin hidratarea. De exemplu, conține potasiu și magneziu, care ajută la echilibrarea fluidelor corporale.
Prea multă sare poate fi periculoasă. Chiar dacă încerci să-ți îmbunătățești nivelul de hidratare, este important să fii atent la aportul de sodiu
Poate calma pielea
Unii oameni folosesc sare roz de Himalaya când fac baie. Cercetările sunt limitate, dar unele teorii sugerează că ar putea ajuta la calmarea și îmbunătățirea pielii. Profilul său mineral ar putea fi motivul acestor potențiale beneficii. Sarea roz de Himalaya conține minerale naturale, inclusiv calciu, potasiu și magneziu, toate jucând un rol-cheie în sănătatea pielii.
Sarea este cunoscută și pentru cristalele sale mari de sare. Textura sa granuloasă poate ajuta la curățarea pielii și la îndepărtarea murdăriei și a sebumului în timpul băii.
Este o sare de gătit alternativă
Gătitul cu sare roz de Himalaya poate adăuga savoare rețetelor. Sarea roz are o aromă naturală blândă, care se potrivește bine cu o varietate de alimente. O poți folosi pentru a condimenta carne, legume, produse de patiserie, salate și multe altele.
Deoarece cristalele de sare roz de Himalaya sunt mai mari decât cele ale unei sări de masă tipice, s-ar putea să folosești mai puțină sare roz atunci când gătești, reducând aportul total de sodiu.
Sarea de Himalaya este supusă unei prelucrări mai reduse decât sarea de masă. Este extrasă în mod natural din roci de sare, în timp ce alte tipuri de sare provin din apa de mare, fântâni, lacuri și izvoare sărate.
Sarea de Himalaya ca supliment
Sarea de Himalaya este frecvent utilizată ca aliment, dar este disponibilă și ca supliment. Puteți găsi suplimente de sare de Himalaya în forme diferite, inclusiv pliculețe de pudră, capsule și produse de baie minerale.
Pliculețele de pudră sunt o alegere bună pentru persoanele care încearcă să își crească rapid nivelurile de electroliți pentru o hidratare îmbunătățită.
Capsulele de sare de Himalaya pot fi utile dacă nu vă puteți satisface nevoile de clorură de sodiu prin dietă. Dozele vor varia, dar multe mărci conțin 1.000 de miligrame de sare de Himalaya, aproximativ 390 de miligrame de sodiu.
Produsele de baie sunt disponibile în cantități mai mari. Multe studii sugerează adăugarea a aproximativ două căni în apa de baie. Puteți ajusta cantitatea utilizată în funcție de preferințe.
Riscuri
Deși sarea roz de Himalaya oferă mai multe minerale decât sarea de masă, consumul excesiv poate fi dăunător.
La fel ca alte tipuri de sare, și aceasta conține sodiu. Asociația Americană a Inimii recomandă ca adulții să își limiteze aportul de sodiu la maximum 2.300 de miligrame de sodiu pe zi.
Deși organismul are nevoie de sodiu pentru a funcționa corect, prea multă sare poate crește tensiunea arterială și poate face inima să funcționeze mai intens, crescând riscul de boli de inimă sau accident vascular cerebral.