Acest lucru presupune inclusiv aplicarea mai rapidă a Legii Salarizării, adică în 2020, nu până în 2022.

Teodorovici dă explicații cu privire la salariile din domeniul public, a anunțat luni, președintele partidului, Ludovic Orban, scrie Mediafax.

„Am luat decizia de a îl convoca pe ministrul Finanțelor la Comisia de buget, finanțe a Senatului, în care ministrul Finanțelor să ne spună foarte clar care este adevărul privitor la salariile din sectorul public în 2019. Adevărul pe care îl prezintă ministrul Finanțelor în documente oficiale transmise la Bruxelles în cadrul procedurilor care țin de semestrul european sau gargara liderilor politici din coaliția majoritară care este prezentată public către cetățenii români”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, în Parlament, la finalul Biroului Executiv al partidului.

Liderul PNL a susținut că oamenii trebuie să știe diferența dintre „înghețarea salariilor din sectorul public și aplicarea legii salarizării”.

„Din punctul nostru de vedere nu poate exista un dublu limbaj, iar oamenii trebuie să știe foarte clar ce are de gând să facă Guvernul în privința salariilor din sectorul public, pentru că una este înghețarea salariilor din sectorul public, așa cum se angajează ministrul Finanțelor în documentul pe care l-a trimis Comisiei Europene și alta este aplicarea legii salarizării”, a completat Orban.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat weekend-ul acesta că este o variantă de lucru înghețarea salariilor din 2019, așa cum reiese din documentul prezentat de liberalul Florin Cîțu, dar asta ar presupune inclusiv aplicarea mai rapidă a Legii Salarizării, adică în 2020, nu până în 2022.