Pensiile speciale din România sunt un mod prin care PSD îi mituiește pe magistrați, iar aceștia acceptă șpaga, spune jurnalistul Gabriel Gachi, de la Reporter de Iași. Astfel, potrivit unul calcul, pensia medie a unui magistrat este de 3.700 de euro pe lună.

“3.611 de foști procurori și magistrați au pensie medie de 3.700 de euro, din cuantumul căreia 90% e transfer de la bugetul de stat și doar 10% din contribuțiile proprii. Asta reprezintă un raport de 14 la 1 față de pensia medie din România, ceea ce ar însemna că în Germania un magistrat ar trebui să aibă o pensie de 14.000 de euro. Or sunt de trei ori mă mici.

Revelația este că PSD îi mituiește pe magistrați, iar aceștia acceptă șpagă. 3.611 pensionari la un corp al magistraților de 6.500 în total în România (55%). Deci foarte mulți s-au pensionat în ultimii ani și au primit pensii medii de 17.000 de lei. Ei știu că apar ferestre prin care se pot pensiona înainte de 50 de ani (ultima trebuia să fie acum, la 1 ianuarie, dar s-a amânat)! Ai 43 de ani, ești procuror și știi că în 5 ani ieși din sistem cu 3.500-4.000 de euro și cu o viață în România care e mai ieftină decât în Germania sau în Franța. Aștepți cuminte să treacă anii și susții tacit PSD.

Pe lângă pensionari, și cei 6.500 de magistrați activi au salarii tot de 3.500-4.000 de euro. E tot un mod de a le închide gură. Mulți nu fac nimic, decât acceptă taxa de protecție de la Guvern și rezolva dosare mărunte. Sunt dosare în Parchete în care nu se mai cere socoteală de 3 ani, DNA a ajuns să facă 10 dosare pe luna la nivel național, iar judecătorii scriu motivarile la sentințe după 1 an.

Subliminal, ești procuror cu 19.000 de lei salariu, vrei să arestezi o rețea de evaziune protejată de Codrin Ștefănescu sau Liviu Dragnea, știind, nu că te amenință Inspecția Judiciară, ci că riști să determini plecarea acestora de la Putere și să nu mai ai garanția pensiei de 3.500 de euro de peste 5-6 ani. De ce ai face asta împotriva propriilor tale interese?

Ceea ce nu spune nimeni este că Justiția nu face scandal nu de frică, ci datorită mulțumirii sale sufletești. Dragnea i-a cumpărat pe toți cu salariile pentru care nu mai au stresul dinainte și cu pensiile speciale, egale cu ale nemților și ale francezilor, într-o țară cu PIB-ul de 10 ori mai mic. Magistrații tac din gură pentru că, în sinea lor, votează PSD. Votează pensia. 160 milioane de euro/an, pensiile a 3.600 de magistrați”, a scris jurnalistul.