România nu își mai poate permite o nouă serie de majorare de pensii, ața cum ete prevăzut în legea elaborată de PSD, susține economistul șef al unei maei bănci europene. De altfel, Guvernul va avea probleme chiar și cu plata pensiilor și salariilor curente, așa cum spune chiar ministrul finanțelor într-un document publicat și de Capital.

“Legea pensiilor nu poate fi implementată în forma actuală. Nu sunt bani!”, a spus Bucșa, la o oconferință de presă. Economistul lucrează pentru grupul Unicredit la Londra și a fost, în trecut, trezorier șef al Unicredit Țiriac. În opinia lui, o majorare de pensii ar putea fi realizată doar dacă ar crește colectarea sau taxele.

Pentru 2019 și 2020, PSD a programat creșterii de până la 40% a pensiilor, cu un maxim exact înainte de alegerile parlamentare de anul viitor.

Într-un document citat și de Capital, ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici transmitea autortităților, în principal ANAF, că este nevoie de o mai bună colectare penrru că sumele pentru plata salariilor în trimestrul IV 2019 nu există integral.