Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a confirma aceste constatări.
Iată cât de sănătos este oțetul de mere, potrivit Health.com.
1. Sprijină controlul zahărului din sânge
Menținerea nivelului constant de zahăr din sânge este importantă pentru sănătatea generală, în special pentru persoanele cu prediabet sau diabet de tip 2.
Un studiu mic, mai vechi, a examinat efectele oțetului de mere la adulții cu diabet zaharat de tip 2. Participanții care au luat oțet de mere împreună și brânză înainte de culcare au avut o scădere mai mare a zahărului din sânge decât cei care au băut apă și brânză.
Deoarece oțetul de mere ajută la controlul zahărului din sânge, poate ajuta la reducerea fluctuațiilor care cauzează întreruperi ale somnului, cum ar fi treziri din somn, după scăderea zahărului din sânge. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări asupra acestui efect specific.
2. Scade colesterolul total
O analiză a constatat că oțetul de mere poate ajuta la reducerea colesterolului total. Cercetătorii au sugerat că aportul regulat de oțet de mere poate fi cheia pentru reducerea colesterolului.
3. Ajută la controlul greutății
Un studiu recent a mai constatat că participanții au experimentat reduceri semnificative ale greutății corporale, indicelui de masă corporală (IMC), circumferințelor taliei și șoldurilor și raportului de grăsime corporală.
Participanții au luat oțet de mere în fiecare dimineață, pe stomacul gol, dar, în general, poate fi luat în orice moment al zilei.
4. Reduce pofta de mâncare pe timp de noapte
Studiul menționat mai sus a constatat, de asemenea, că administrarea oțetului de mere, înainte de masă, ar putea ajuta la reducerea apetitului și la creșterea senzației de sațietate.
Seara, ar putea ajuta la reducerea poftei de mâncare din timpul nopții.
5. Susține sănătatea intestinală
Un alt studiu a analizat modul în care dieta afectează sănătatea intestinului și sistemul imunitar la adulții tineri fără afecțiuni asociate. Participanții au urmat două diete timp de trei săptămâni, una bogată în acizi grași cu lanț scurt (SCFA) și una săracă în SCFA.
Dieta cu conținut ridicat de SCFA a inclus o băutură care conținea oțet de mere, după mese.
Cei care urmau dieta cu conținut ridicat de SCFA au avut mai mulți SCFA în scaun și sânge, plus niveluri mai scăzute de amoniac, ceea ce sugerează o fermentație intestinală mai bună și o sănătate mai bună.
Consumul de oțet de mere, după cină sau înainte de culcar,e ar putea ajuta la creșterea nivelului de SCFA peste noapte, susținând sănătatea intestinală.
6. Are proprietăți de combatere a bacteriilor
Un studiu a constatat că ACV a ajutat la oprirea creșterii a două bacterii dăunătoare: Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA) și Escherichia coli rezistentă (E. coli).
Rezultatele sunt promițătoare, sugerând că sunt necesare mai multe cercetări pentru a vedea dacă oțetul de mere ar putea ajuta la tratarea infecțiilor bacteriene rezistente.
7. Ar putea calma arsurile la stomac
Unii oameni spun că oțetul de mere poate ajuta la ameliorarea arsurilor la stomac echilibrând acidul din stomac și susținând bacteriile bune din intestin. De fapt, poate agrava arsurile la stomac.