De la începutul pandemiei, Guvernul a precizat că va apela la producătorii români pentru măștile de protecție însă se pare că acest lucru nu s-a mai întâmplat. Marcel Ciolacu a fost cel care a făcut anunțul.

Mai exact, se pare că liderul PSD a avut o întâlnire cu producătorii români de echipmente sanitare, iar potrivit informațiilor obținute, statul român cumpără scump marfă chinezească proastă, deși are în țară firme care produc la standarde europene.

În aceast context, Ciolacu s-a arătat extrem de îngrijorat cu privire la această situație. Se pare că majoritatea firmelor s-au plâns că sunt ignorate de Guvern. Totodată, liderul PSD susține că este inadmisibil faptul că Guvernul importă măști în loc să îi ajute pe prucătorii români.

“Este dacă vreți un strigăt de ajutor din partea acestor oameni care își văd afacerile ruinate și sunt total abandonați de Guvern într-un moment de criză economică. Este inadmisibil ca Guvernul să importe măști și echipamente de protecție de sute de milioane de euro din China prin tot felul de buticuri și firme de apartament, în timp ce producătorii români sunt lăsați să moară. Este o bătaie de joc ca farmaciile să fie umplute cu tot felul de măști neconforme care pun în pericol sănătatea populației, în timp ce firmele românești nu primesc nicio comandă din partea statului. “, a declarat liderul PSD la finalul discuțiilor.

Unde se duc măștile de protecție create în România

Măștile de protecție din România ajung în Franța și Italia, însă nu și în România. În acest context, Ciolacu s-a declarat indignat de faptul că măștile sunt bune pentru export, însă nu sunt bune pentru România.

În acest context, liderul PSD i-a adresat premierului Cîțu trei întrebări despre situația în care statul pune producătorii locali de măști și late echipamente sanitare.

“De ce jandarmii și polițiștii francezi sau italieni au uniforme produse în România, în timp ce ai noștri sunt îmbrăcați din China cu materiale de proastă calitate care se rup pe ei?!

De ce ați furat în pandemie sute de milioane de euro prin contracte dubioase la UNIFARM, în timp ce producătorii români sunt lăsați în voia sorții?!

De ce ministrul Economiei nu le-a dat niciun fel de sprijin producătorilor români din industria textilă pentru a supraviețui crizei economice?”, a spus Ciolacu.