Klaus Iohannis s-a născut la Sibiu, într-o familie de sași transilvăneni. Părinții săi sunt oameni cu meserii simple, după cum avea să ne dezvăluite chiar actualul președinte. Pe mama sa o cheamă Susanne iar pe tată Gustav Heinz Johannis. Aceștia au imigrat ca pensionari în anii de după Revoluţia din 1989 și s-au stabilit în Germania, la Würzburg.

În cartea „Pas cu pas” șeful statului a povestit că mama sa a lucrat ca asistentă medicală, în timp ce tatăl a fost tehnician la o firmă din Sibiu. Klaus Iohannis are și o soră, Krista, care locuiește tot în Germania.

„Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, mărturiseşte preşedintele.

În trecut, președintele a declarat că familia sa este atestată în Cisnădie încă din secolul al XVI-lea, dar cu toate acestea atunci când tatăl său l-a înregistrat la naștere funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu ”J”, așa cum a fost scris în familia sa de mai bine de cinci sute de ani.

Una dintre puținele fotografii în care apar părinții lui Klaus Iohannis a fost oferită publicului larg chiar de către soția președintelui, Carmen Iohannis. Aceasta a postat imaginea pe o rețea de socializare.