Gabriela Firea s-a născut în anul 1972, la Bacău, loc unde a făcut și studiile primare, la Școala generală nr. 8 din cartierul Letea. Câțiva ani mai târziu, primarul General al Capitalei a absolvit Liceul Industrial nr. 1 Bacău, iar pentru studiile superioare a decis să plece la București.

Astfel, Firea a terminat Facultatea de Litere a Universității din București, specializarea Științele Comunicării și nu s-a oprit aici. Ulterior aceasta a continuat cu pregătirea postuniversitară și academică la Academia de Studii Economice.

În anul 2010, Gabriela Firea era doctorand în economie la ASE, însă a decis să-și înghețe programul de pregătire doctorală pentru a-și putea exercita în totalitate funcția de Primar.

De asemenea, în întreaga sa carieră politică, Firea a mai ocupat și alte funcții, precum: consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu, purtător de cuvânt și Secretar de Stat.

A ales televiziunea la început de drum

Gabriela Firea și-a început drumul carierei sale fiind suplnitoare de limba română si franceză într-un sat, din cauza faptului că nu avea resursele financiare necesare pentru a putea veni în București.

După ce această perioadă, următorul pas pe care l-a făcut a fost să intre în lumea presei . Firea a fost reporter la săptămânalul „Pur și simplu” din Bacău, iar apoi la cotidianul Azi din București, în perioada 1991-1992, după ce a văzut un post liber de redactor în ziar.

Activitatea profesională a acesteia nu se oprește aici. Firea a lucrat și la Televiziunea Română, dar și în cadrul trustului de presă Intact, fiind redactor și prezentator al emisiunii ”Observator”.

Un alt lucru neștiut despre Gabriela Firea este că aceasta ar fi putut fi stewardesă. Primarul General al Capitalei ar fi putut urma niște cursuri care îi asigurau un loc de muncă stabil, pe avion, însă nu a fost prea încântată de acest lucru.

Gabriela Firea considera la acea vreme că nu ar fi fost decât  o „chelneriță mai educată, dar esența rămânea”, notează Kanal D.

Sursă foto: INQUAM/Alexandru Bușca