Vestea a fost dată de copreşedintele USR PLUS Vlad Voiculescu. Potrivit acestuia, spitalul metropolitan, pentru care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că începe construcţia, nu are autorizaţie, fiindcă PUZ-ul a fost adoptat în CGMB în luna iunie.

„Vedem anunţul Gabrielei Firea că a început construcţia la un spital. (…) Începem un obiectiv de investiţii de sute de milioane de euro înainte ca oricare dintre dumneavoastră, înainte ca oricare specialist din oraşul ăsta sau ţara asta să poată să aibă acces la un studiu de fezabilitate. Nu mai zic de autorizaţie de construcţie, nu mai zic de toate celelalte documente care sunt necesare”, a spus Voiculescu.

Totodată, acesta a atacat-o dur pe Gabriela Firea, susținând că acesta nu vrea să facă un spital ci ”să facă o poză cu casca pe cap”.

”Gabriela Firea nu vrea să construiască un spital, Gabriela Firea vrea să facă o poză cu casca pe cap, (…) făcând ceva lucrări pentru utilităţile din zonă şi alocând 2,8 miliarde din banii noştri. Cam asta e situaţia”, a mai afirmat Voiculescu, într-o conferinţă de presă.

Guvernul îi permite orice

Voiculescu a mai precizat că Guvernul îi „permite” primarului general al Capitalei să înceapă un proiect de sute de milioane de euro fără să verifice „dacă există toate documentele în regulă”.

Totodată, nu s-au făcut verificări pentru a știi „dacă într-adevăr acel proiect este ceea ce-i trebuie Bucureştiului în acest moment”.

Sursă foto INQUAM/Octav Ganea