Bill Gates este atât de bogat încât ar avea nevoie de cel puțin 245 de ani pentru a își epuiza întreaga avere, dacă ar cheltui 1 milion de dolari pe zi. Însuși Bill Gates și soția lui, Melinda Gates, au recunoscut într-un interviu că nu este corect să fii atât de bogat, conform businessinsider.com

În acest context, trebuie menționat că cei doi își întăresc argumentele prin fapte și donează de multe ori către numeroase cauze prin Fundația Bill & Melinda Gates.

Pe ce își cheltuie Bill Gates banii

Totuși, Bill Gates este unul dintre cei 3 giganți ai lumii care au o avere de peste 100 de miliarde de dolari iar acest lucru presupune și privilegii specifice.

De-a lungul timpului, cofondatorul Microsoft și-a îngăduit anumite „plăceri” umane și a făcut achiziții pe care marea majoritate nu și le-ar permite într-o singură viață. Câteva dintre acestea sunt următoarele:

Bill Gates a achiziționat un avion privat (Bombardier BD-700 Global Express), conform sursei menționate. Acesta poate găzdui până la 19 persoane și costă 40 de milioane de dolari.

Una din locuințele acestuia, botezată „Xanadu 2.0”, a costat 63 de milioane de dolari pentru a fi construită. Proiectul a durat 7 ani iar astăzi valorează aproximativ 125 de milioane de dolari. Gates a cumpărat terenul din Medina, Washington, în 1988 pentru 2 milioane de dolari.

Conform sursei menționate, casa este plină de ecrane smart ce valorează circa 80 de mii de dolari. Diferite dispozitive, în valoare de 150 de mii dolari, pot afișa fotografii sau picturi printr-o singură atingere pe ecranele respective.

Totuși, Bill Gates deține și picturi reale. Una dintre acestea, realizată de Winslow Homer, a fost achiziționată în 1988 pentru 36 de milioane de dolari.

O asemenea locuință nu poate fi completă fără o piscină. Aceasta are aproape 19 metri și se află în propria clădire.

Trebuie menționată și imensa bibliotecă pe care Bill Gates o deține. Coroana acesteia este un manuscris al lui Leonardo Da Vinci din secolul al 16-lea. Manuscrisul a fost achiziționat de către Gates în 1994, pentru 30 de milioane de dolari.

Pe lângă un teatru ce poate găzdui până la 20 de persoane, 6 bucătării și 24 de băi, Xanadu 2.0 are și mai multe garaje utilizate pentru cele 23 de mașini ale sale.

Conform sursei menționate, cofondatorul Microsoft a cheltuit 27 de milioane de dolari pentru a a achiziționa diferite proprietăți din zona respectivă.

Portofoliul său de proprietăți a fost mărit în 2020 prin achiziționarea unei vile cu vederea spre mare. Aceasta se află în Del Mar, California și are 6 dormitoare, un jacuzzi pentru 10 persoane și o piscină. Această locuință l-a costat 43 de milioane de dolari.