Miliardarul american a declarat că, până în primăvara anului 2021, omenirea va avea șase vaccinuri împotriva coronavirusului, vaccinuri care vor fi aprobate și pregătite pentru distribuție, având în vedere că progresele au accelerat în ultimele săptămâni în mai multe laboratoare.

„Estimez că vom avea aproximativ şase vaccinuri aprobate în primul trimestru”, a declarat Bill Gates, în cadrul Singapore FinTech Festival, citat de CNBC.

Ce vaccinuri vor primi autorizație

Momentan doar serul dezvoltat de către Pfizer și BioNTech a primit aprobare în state precum Marea Britanie, însă Bill Gates este de părere că și vaccinurile dezvoltate de Moderna, AstraZeneca, Jhonson & Jhonson şi Novavax vor primi autorizație în următoarele luni.

Este de menționat faptul că fondatorul Microsoft nu a specificat nimic de cea de-a șașea companie.

Se vor ivi probleme

Chiar dacă vaccinurile vor fi gata, Bill Gates prevede alte probleme pentru primăvara anului viitor. Potrivit miliardarului, distribuția nu va trebui făcută în funcție de averea oamenilor ci va trebui să fie echitabilă.

Bill Gates a subliniat că vaccinurile trebuie distribuite în mod corect către toate țările, în special la cele mai puțin dezvoltate.

„Trebuie să ne asigurăm că realizăm distribuţia într-un mod echitabil şi că nu va hotărî averea unui om dacă se va vaccina primul sau nu”, spune miliardarul american.

Mesaj de felicitări pentru reglementatorii din țările dezvoltate

Bill Gates a ținut să îi felicite pe reglementatorii din țările dezvoltate pentru că au făcut progrese uriașe în contextul aprobării vaccinului.

Trebuie menționat că fondatorul Microsoft, prin fundația sa, pe care o are împreună cu Melinda Gates, soția sa, s-a implicat în mai multe proiecte globale de sănătate, inclusiv în vaccinarea unor populații din țările foarte sărace.

Din acest motiv, Bill Gates este extrem de interesat de aspectul vaccinului pentru coronavirus.

„Reglementatorii din Vest fac o treabă foarte bună. Au desfăşurat într-un mod foarte profesionist acest proces în trei faze, au urmărit efectele secundate şi au urmărit eficienţa”, a mai declarat Bill Gates, potrivit sursei anterior menționate.