De multe ori, fructele și legumele din magazine sunt tratate cu diferite substanțe. Acestea le ajută să se dezvolte mai repede și să aibă un aspect mai plăcut pentru a-i atrage pe cumpărători.

Fructele și legumele din magazine sunt tratate cu diferite substanțe

Este important să avem în vedere mai multe aspecte în momentul în care achiziționăm fructe și legume din supermarketuri. Astfel, vom fi siguri că facem cele mai bune alegeri.

De exemplu, mirosul, textura și aspectul fructelor și legumelor sunt foarte importante. La rândul ei, eticheta nu ar trebui să fie ignorată.

Un alt aspect important este că produsele locale și de sezon au mai puține șanse de a fi tratate cu substanțe chimice.

O modalitate care ne poate ajuta să eliminăm o mare parte din pesticide este aceea de a îndepărta coaja.

Singurul dezavantaj este că această parte a fructelor și legumelor este cea mai bogată în vitamine.

Există câteva soluții dacă dorim să păstrăm coaja

fructe
Ce trebuie să ştii despre fructele din magazine? / SURSA FOTO: Dreamstime

În cazul în care ne dorim să păstrăm coaja, există câteva soluții naturale care ne pot fi utile. Una dintre acestea presupune utilizarea bicarbonatului de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu ar avea capacitatea de a elimina substanțele toxice folosite în cazul fructelor și legumelor, potrivit unor studii.

În primul rând, se adaugă într-un bol 20 de grame de bicarbonat. Peste acesta se pun două linguri de apă. Ulterior, se amestecă până când se formează o pastă.

După aceea, trebuie să curățăm legumele și fructele prin frecare cu o cârpă sau cu un burete. Acestea trebuie clătite apoi cu apă.

Totodată, legumele și fructele mai mici pot fi lăsate pentru 20 de minute într-un vas cu apă, în care adăugăm două lingurițe de bicarbonat.

După intervalul respectiv, acestea trebuie clătite foarte bine cu apă.

Amintim că bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a elimina potențialul pesticidelor. Astfel, devin inofensive pentru organismul nostru.

Pesticidele sunt substanțe utilizate pentru combaterea dăunătorilor

Pesticidele sunt substanțe utilizate pentru combaterea dăunătorilor. Printre acestea se află erbicidele, insecticidele, nematicidele, fungicidele și multe altele.

Cele mai răspândite dintre acestea sunt erbicidele. Acestea reprezintă aproximativ 50% din totalul pesticidelor utilizate la nivel mondial.