Producătorul de materiale de construcţii Adeplast Oradea a raportat pentru anul trecut un profit net în scădere cu 46%, la 1,4 mil. euro, faţă de 2,6 mil. euro în 2008, a anunţat Marcel Bărbuţ, acţionarul majoritar al companiei.

El a menţionat că amortizările şi dobânzile la bănci au însumat anul trecut circa patru milioane de euro. „Fără acestea, am fi avut un profit de peste cinci milioane euro”, a declarat Bărbuţ. Datoriile companiei se cifrează la 16 mil. euro şi sunt rezultate dintr-un credit de 20 mil. euro.

Acesta şi-a exprimat intenţia de a lista compania la Bursa de la Sibiu, însă nu a stabilit valoarea şi momentul ofertei iniţiale pe care vrea să o lanseze în vederea listării.

„Probabil, vom face o listare mai mică la Sibiu, pentru a fi primii care sparg gheaţa pe această piaţă”, a mai spus Bărbuţ. La finele anului trecut, s-a vehiculat suma de 15 mil. euro a ofertei pentru listare a companiei, însă ulterior această sumă nu a mai fost confirmată.

Banii de la bursă investiţi într-o fabrică nouă

Proprietarul Adeplast a menţionat că banii rezultaţi din listare urmează să fie utilizaţi pentru construcţia unei fabrici de materiale de construcţii în Moldova. Bărbuţ a plătit, în perioada 1996-2009, circa 11,2 mil. euro pentru a prelua integral compania.

Adeplast produce mortare adezive pentru placaje ceramice, gleturi, şape, pardoseli industriale şi mortare mecanizate, vopsea şi tencuieli decorative.

SURSA: Mediafax