Un bărbat a intrat prin telefon la Antena 3 și a spus că a încercat să o găsească pe Luiza în urmă cu aproape două luni, cu acordul apropiaților acestora. Împreună cu alți prieteni, a contactat autorități din Austria, Germania și Italia pentru a-i ruga să-i ajute să o identifice pe tânăra dispărută. Răspunsurile au fost prompte: adolescenta nu călcase în țările respective, așa cum indicaseră în telefoanele date familiei, mai mulți necunoscuți.

Oamenii erau deciși să continue căutările, dar s-au trezit cu amenințări din partea DIICOT Craiova, care le-ar fi cerut să nu se mai amestece în caz. Practic, aceste acuzații ar sugera că procurorii ar fi încercat să ascundă ceva.

Mai mulți oameni din Caracal au povestit că în zonă ar exista o rețea de trafic de persoane și că monstrul din Caracal, Gheorghe Dincă ar fi fost unul dintre cei care furniza fete. O ipoteză ar fi că în această rețea sunt implicați polițiști și procurori de la DIICOT și Parchet din zonele Caracal – Craiova, care au acționat atât de stângaci, în cazul Alexandrei tocmai pentru a-i da timp monstrului să scape de fată, necrezând probabil că acesta o va ucide, ci că o va furniza traficanților de carne vie.

Este imposibil de înțeles de ce procurorul Cristian Ovidiu Popescu a întârziat atât de mult intervenția la Gheorghe Dincă. Conform unor surse Capital, același procuror, premiat de Laura Codruța Kovesi, în trecut, a fost anchetat de inspecția judiciară pentru că în 2015 ar fi întârziat anchetarea unui caz de viol, în care era implicat un miliar de la Deveșelu. Capital a făcut o solicitare către CSM și așteaptă răspuns.

Varianta cu procurori și polițiști implicați în această poveste horror este demnă de luat în seamă, în contextul în care Gheorghe Dincă era un bărbat care avea bani, în ciuda faptului că nu avea un job care să-i aducă o remunerație consistentă. Banii ar putea proveni fix din traficul de persoane. Este posibil ca sadicul să fi ucis pe de o parte fete din plăcere, iar pe de alta să fi furnizat altele către traficanți, primind în schimb bani și protecție.

Să nu uităm că și polițistul pedofil a fost acoperit de șefii săi mult timp și că lucrurile au fost rezolvat doar cu intervenția mass media.

Nu ar fi prima dată cand DIICOT ar încerca să acopere un caz. În județul Dâmbovița, o plângere pentru fraudă informatică dovedită deja la Casa Județeană de Asigurări a fost practic îngropată, pentru că era pe numele unor personaje cu influență politică. Același lucru s-a întâmplat și în cazul unor persoane suspecte, dar cu bani și influență, care au mers la vânătoare de câini pe un islaz unde se jucau de multe ori copiii.