Cu toate că a reușit să ajungă în optimile de finală ale turneului Australian Open, Simona Halep a pierdut în fața Serena Williams. În timpul conferinței de presă, românca a dezvăluit care au fost motivele pentru care a pierdut acest meci.

Forța uriașă pe care Serena Williams a afișat-o contra Simonei Halep, în cadrul optimilor de finală de la Australian Open este rezultatul folosirii unor substanțe interzise. Este acuzația extrem de gravă lansată de fostul fotbalist Ionel Ganea în emisiunea ProSport Live.

Atacantul, care a fost unul dintre fotbaliștii de top ai României, se bazează în afirmația sa pe legătura dintre randamentul, forța și rezistența incredibile de care dă dovadă Serena Williams, deși are totuși 36 de ani și o sarcină la activ. La acestea se adaugă și dezvăluirile deacum doi ani, potrivit cărora documentele sustrase de hackerii ruși au arătat că surorile Williams au fost exceptate de la controalele antidoping, potrivit Pro Sport.

„Simona se putea aştepta să aibă un meci greu. Dar ea încă mai are tracul ăsta în faţa Serenei. Nu ştiu de ce… Serena are o masă musculară mare, dar aţi văzut că ea foloseşte anabolizante. După ce a născut, asta a fost problema la ea: alăptând, n-a mai putut să folosească ce folosea ea. Asta e părerea mea. La restul le este interzis să folosească. Ei îi este permis să folosească, dar fiind gravidă, apoi alăptând, le-a stopat. În perioada asta n-a mai putut să ia“, a declarat Ganea.

Ganea spune că la mijloc sunt interese comerciale foarte mari, astfel că Serena ar fi împinsă cu orice preț în vârful ierarhiei:

„Astea sunt nişte tertipuri americăneşti, ca să se menţină ei sus. Că, dacă iese Serena din cursa asta pentru numărul 1 mondial, nu cred că va mai fi curând un jucător american să intre imediat în top. Ăsta e interesul. Cu cât e mai sus, şi economia, şi interesul e pe ei. Sponsori renumiţi, cu nume mare. Sunt foarte bine organizaţi”, a mai spus Ganea.

„Am fost un pic lipsită de noroc, în acel moment. Ea a servit foarte bine la acele puncte. Am luptat din greu azi şi am fost foarte aproape. Am simţit că am fost lovită de tren (n.r. – în setul I). Totul a fost prea rapid. Nu am fost înfricoşată deoarece ştiam că am un nivel mai bun şi voi juca mai bine dacă voi rămâne acolo, începând să o mişc mai mult şi să încep să lovesc mingea mai puternic. Am avut un foc interior şi mi-am spus că acum încep meicul. A fost mai bine, ghem cu ghem, mi-am simţit nivelul crescând”, a declarat Simona Halep, în timpul conferinţei de presă de după meci. 

 

De asemenea, potrivit Simonei Halep, un alt motiv pentru care a pierdut a fost din cauza serviciul care nu i-a funcţionat foarte bine. 

„A fost un pic frustrant în timpul meciului, dar după cum ştim cu toţii, nu sunt o jucătoare mare la serviciu şi trebuie să accept asta. Ea este foarte bună la retur şi este mereu dificil să o vezi atât de aproape de linia de fund şi să simţi un pic presiunea. Nu a fost cel mai rău meci în ceea ce priveşte serviciul. Am servit ok, dar nu a fost cel mai bine”, a mai afirmat liderul WTA.

 Halep a exclus posibilitatea de a fi intrat pe teren cu presiunea de a fi numărul 1 mondial.  

„Nu am simţit niciodată că sunt favorită. Orice meci e dificil şi orice meci începe de la 0-0. Nu a fost nimic în mintea mea despre asta. Am intrat pe teren cu încrederea că am şansa mea şi am încercat să fiu pozitivă.”

În urma aceste confruntări Serena Williams a obținut a noua victorie, în zece meciuri jucate în carieră cu Simona Halep.