Deputatul PNL, Antoneta Ioniță, i-a cerut premierului Dăncilă să nu dea curs „acestei inițiative total inoportune care va transforma sistemul de donare de sânge într-o afacere pentru băieții deștepți din sănătate”.

Ea a atras atenția că o asemenea decizie va pune în pericol sănătatea pacienților aflați în îngrijirea spitalelor de stat pentru că s-ar reduce semnificativ cantitatea de sânge recoltat din cauza concurenței venite din mediul privat! Potrivit liberalului, din estimările medicilor, recoltarea sângelui, care oricum este foarte deficitară, ar putea scădea cu până la 40%.

„Observ că PSD și ALDE încearcă acum să–și mulțumească clientela de partid punând în pericol chiar și sănătatea românilor. Clientela politică nu a fost uitată în această campanie electorală, ea primindu-și “partea leului” prin fondurile de dezvoltare destinate primarilor Puterii și prin hotărârile majorității parlamentare care au ca obiectiv scăparea corupților de rigorile legii”, a susținut deputatul PNL, într-un comunicat de presă.