„Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică (…) acum am ajuns în momentul care ne batem joc de ce s-a făcut. (…) Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia”, afirmă șeful DSU.

Secretarul de stat se teme de acest virus

„Normal, fără nicio discuţie şi aş fi total inconştient dacă aş spune că nu mă tem de acest virus. Este atât de periculos şi avem decese. Deja am atins o mie o sută şi ceva de decese.

Haideţi să lăsăm prostiile care circulă pe reţelele de socializare, în unele dezbateri care au ieşit din sfera dezbaterilor pragmatice şi ştiinţifice şi au devenit, unele dintre ele, dezbateri de batjocură.

Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică (…) acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut. (…)

Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia pentru că s-a implantat în conştientul unei părţi a populaţiei că aici a fost o cacealma”, a spus Arafat, marţi seară, la TVR.

Datele personale ale oamenilor nu rămân stocate

Raed Arafat a declarat că a primit mai multe telefoane de la oameni care i-au comunicat că nu sunt de acord cu luarea temperaturii atunci când vor să intre în spații închise.

Secretarul de stat a mai adăugat că informațiile personale ale persoanelor care sunt depistate cu febră nu sunt stocate și că autoritățile nu au aceste intenții. Deși la început acesta credea că datele rămân în memoria aparatului timp de 6 luni, se pare că informațiile nu rămân stocate nici măcar 2 săptămâni.

Românii ” fac bășcălie” de măsurile luate de către autorități

Șeful DSU a declarat la TVR că există grupuri organizate care ”fac bășcălie” de măsurile luate de autorități pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

În plus, acesta a mai spus că autoritățile e pregătesc de un al doilea val de coronavirus însă nu se știe data exactă a acestuia.