Întrebat într-o conferință de presă dacă alegerile parlamentare ar urma să fie anulate, în contextul în care pandemia de coronavirus înregistrează înfectări pe bandă rulantă, șeful statului a spus că nu se pune problema de așa ceva.

Potrivit președintelui, data organizării alegerilor parlamentare a fost deja stabilită, iar Guvernul și autoritățile locale au datoria de a gestiona acest proces în siguranță

„Alegerile parlamentare au fost stablite conform legii și vor avea loc pe 6 decembrie, iar în ceea ce privește gestionarea pandemiei, Parlamentul a adoptat o lege specială, legea 55 care prevede întreg catalogul de măsuri care pot fi luate. Și Guvernul împreună cu autoritățile locale gestionează acest proces”, a spus președintele Klaus Iohannis.

PSD-ul îl contrazice pe Iohannis

De cealaltă parte, social democrații nu sunt deloc de acord cu organizarea alegerilor parlamentare din acest an.

Săptămâna trecută, preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu susținea că şeful statului şi „Guvernul său au scăpat total pandemia de sub control”, iar „la 4.000 de infectări pe zi este exclus să ne gândim la organizarea de alegeri”.

„Din punctul meu de vedere, preşedintele şi Guvernul său au scăpat total pandemia de sub control. La 4.000 de infectări pe zi este exclus să ne gândim la organizarea de alegeri”, a afirmat Ciolacu, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Totdată, Ciolacu susținea că în această săptămână ar urma să înceapă discutarea în Parlament a proiectului privind amânarea alegerilor legislative, lucru contrat noilor declarații făcute de preșdintele Klaus Iohannis.

„Luni deja legea în ceea ce priveşte data alegerilor poate fi promovată în Parlament. (…) După 4.000 de infectări mi se pare normal să stăm un pic de vorbă, în primul rând, cu Guvernul, cel care organizează alegerile, să ne prezinte un plan. (…) Proiectul de act normativ este deja depus de un coleg neafiliat şi o să îl luăm în discuţii în comisii. P

rima Cameră sesizată este Senatul, dar concomitent eu aş invita, în primul şi primul rând, Guvernul să ne explice”, a declarat liderul PSD.