Soția marelui actor român Valentin Uritescu a făcut mărturisiri dureroase despre starea de sănătate a soțului său. Se pare că actorul se află într-o stare gravă la spital, fiind bolnav de Parkinson de la vârsta de 33 de ani. Potrivit soției actorului sunt zile în care acesta nici nu mai poate vorbi.

Ajuns la vârsta de 80 de ani, Valentin Uritescu luptă cu boala, iar familia speră că totul va fi bine. Actorul se va vaccina împotriva coronavirusului, dar acest lucru se va întâmpla acasă, potrivit playtech.ro.

Declarațiile surprinzătoare ale soției actorului

“Sunt zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, dar chestiunea cea mai dură stă în faptul că nu putem şti niciodată. Nu putem anticipa care e ziua acea bună, ca să ne pregătim pentru ea.

Sau, poate există un ceas sau două mai liniştite, mai vesele chiar. Și apoi, din nou, o cufundare în întuneric. În starea aceea pe care nu o pot descrie şi care-l stăpâneşte de ani buni, încoace”, a declarat Valeria Uritescu, soţia celebrului actor, pentru playtech.ro.

Cu mai mulți ani în urmă, actorul a declarat pentru ziarul Lumina că atunci când a aflat ce boală are, a fost la un prag de sinucidere.

„Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. «Ai Sindrom Extrapiramidal!» Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă.

Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: «Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!». Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns.

Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: «Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!». Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, a spus Valentin Uritescu pentru ziarullumina.ro.

 

Sursă foto: viva.ro