Scăderi s-au înregistrat scăderi la toate elementele de structură: lucrările de reparaţii capitale – cu 43,5%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 15,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 2,3%. 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 37,4%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 78,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 17,9%. 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 9,9%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la toate elementele: lucrările de reparaţii capitale cu 48,0%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 7,0% şi la lucrările de construcţii noi cu 3,5% . 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 32,3%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 60,0% şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,8%. 

Datele INS arată că volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în noiembrie 2016 comparativ cu octombrie 2016, ca serie brută, cu 2,3%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 22,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,2%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 9,3%. 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 13,4%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 12,2% şi la clădirile rezidenţiale cu 8,1%. 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 4,0%, scădere evidenţiată pe următoarele elemente de structură: lucrările de reparaţii capitale cu 28,8% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 12,9%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 0,9%. 

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la construcţiile inginereşti cu 17,4%. Creşteri s-au înregistrat la clădirile nerezidenţiale cu 4,5% şi la clădirile rezidenţiale cu 2,7%. 

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, ca serie brută, cu 0,9%, în primele 11 luni din 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 19,6%. Creşteri au fost la lucrările de construcţii noi cu 2,7% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 0,9%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 5,8%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 13,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 2,3%. 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 1,5%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 2,4%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 16,4%. 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale cu 8,3%, construcţiile inginereşti cu 1,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 1,4%.

SURSA: Agerpres