Exprimat în moneda europeană, nivelul activelor nete a fost de 1,5 miliarde de euro, cu 4% sub nivelul atins la finele lunii iulie.

"Urmărind evoluţia activelor nete în luna raportată, se observă că toate SIF au înregistrat scăderi ale activelor nete, cu valori cuprinse în intervalul -0,4% la SIF Oltenia şi până la -6,8% la SIF Moldova. Pe ansamblul anului 2015, datorită majorării de capital din luna iunie, SIF Moldova apare cu minus, celelalte SIF înregistrând valori de creştere pozitive, pornind de la 1,1% la SIF Oltenia şi urcând până la 13% la SIF Muntenia", se arată în document.

Potrivit acestuia, evoluţia preţurilor de închidere privită comparativ cu luna anterioară prezintă deprecieri la toate SIF-urile. Aceste diminuări pornesc de la -4,1% la SIF Moldova şi merg până la -8,7% la SIF Transilvania. Cumulat de la începutul anului, pe minus sunt doar SIF Muntenia cu -3,5% şi SIF Moldova cu -49,1%.

În luna august, SIF Transilvania şi SIF Moldova au avut cea mai mare lichiditate, în această perioadă tranzacţionându-se pe fiecare din ele 1,67% şi respectiv 1,51% din capitalul lor social, în cuantumul a 4.874 tranzacţii realizate pe SIF Transilvania şi 4.198 tranzacţii pe SIF Moldova. Din punct de vedere al numărului de tranzacţii realizate, SIF Banat Crişana a prezentat cel mai mic interes pentru investitori, pe acest titlu având loc 2.670 tranzacţii ce au însumat 0,93% din capitalul social.

AGERPRES