AAF precizează, într-un comunicat remis AGERPRES, că nivelul activelor nete la finalul lunii noiembrie, exprimat în euro, a fost de 1,59 miliarde euro, cu 0,8 % sub nivelul atins la finele lunii anterioare. 

'Urmărind evoluţia activelor nete în luna raportată, se observă că doar SIF Oltenia înregistrează o creştere cu 5,6%, în timp ce celelalte patru SIF înregistrează diminuări cuprinse în intervalul 3,45% şi 0,91%. Pe ansamblul anului 2015, toate SIF-urile înregistrează aprecieri, cuprinse în intervalul de la 4,5% (înregistrat la SIF Oltenia) până la 11,5% (înregistrat la SIF Banat – Crişana)', se menţionează în comunicat. 

Potrivit AAF, evoluţia preţurilor de închidere privită comparativ cu luna anterioară, prezintă apreciere doar la SIF Moldova (0,9%) şi deprecieri la SIF Banat-Crişana, cu 0,2%), SIF Oltenia (-1,0%), SIF Transilvania (-1,4%) şi SIF Muntenia (-8,3%). 'De la începutul anului, pe minus este doar SIF Muntenia cu 12,6%', se menţionează în comunicat. 

Reprezentanţii AAF arată că, analizând în structură activele în luna raportată, se poate observa că pe total SIF-uri, investiţiile pe termen scurt s-au depreciat cu 1,9% faţă de luna precedentă. Astfel, ponderea acţiunilor cotate, din categoria celor înregistrate în total investiţii pe termen scurt pe total SIF-uri, a fost la finele lunii raportate de 89,9 % (90,5% în luna precedentă), iar ponderea acestor acţiuni în total active SIF-uri, au scăzut la 58,5% faţă de 59,7% la finele lunii anterioare. Ponderea investiţiilor pe termen scurt în total active ajunge la 65,2% (65,9% anterior) la finele lunii raportate.AGERPRES