Tranzacţionarea acţiunilor companiei Oltchim va fi reluată la începutul sesiunii de joi a BVB.

Constantin Roibu şi-a prezentat demisia, începând cu data de 5 septembrie, din funcţia de director general al Oltchim şi din cea de membru al Consiliului de Administraţie al combinatului vâlcean, alături de el alţi 16 directori solicitând eliberarea din funcţii, conform unui raport remis miercuri Bursei de Valori Bucureşti.

Decizia de a demisiona a fost cauzată de propunerea şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, de înlocuire a managementului de la Oltchim, ca o condiţie a asigurării capitalului de lucru pentru funcţionarea instalaţiilor societăţii şi acordarea salariilor curente către salariaţii societăţii.

Un alt motiv menţionat este lipsa de dialog şi colaborare între OPSPI şi managementul Oltchim, ceea ce a dus la blocarea oricărei iniţiative de finanţare a activităţii, având ca efect oprirea funcţionării instalaţiilor din cadrul societăţii.

Alături de Constantin Roibu, au solicitat eliberarea din funcţii Nicolae Radu Olaru – director general adjunct Producţie şi Investiţii, Alin Smeu – director general adjunct Financiar, Măndică Vasile – director Economic, Veronica Preoteasa – director Comercial, Cristian Georgescu – director Producţie, Mihnea Iordache – director Trezorerie, Cosmin Diaconu – director Aprovizionare, Marian Răduţoiu – director Mentenanţă, Daniel Mihăescu – director Divizia Petrochimică Piteşti, Victor Avram – director Electro-AMA, Nicolae Stanciugel – contabil şef, Marian Ţapu – director Divizia Materiale de Construcţie, Ionel Bejenaru – Director Uzina Chimică, Odorel Nicolescu – director Uzina Petrochimică, Ţucu Cristian Gheorghe – director Uzina Olefine şi Celea Irina – director marketing Divizia Materiale de Construcţii.
 
În această dimineaţă, liderii de sindicat de la Oltchim au oprit activitatea în semn de protest faţă de tergiversarea luării unei decizii în privinţa situaţiei combinatului, solicitând de urgenţă vizita premierului Victor Ponta la Râmnicu Vâlcea.

De asemenea, peste o sută de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu de la Piteşti au participat la un protest spontan, în semn de solidaritate cu colegii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Premierul Victor Ponta a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern că ministrul pentru dialog social, Liviu Marian Pop, se va deplasa miercuri la combinatul vâlcean.

"Ştiu de neliniştea celor de la Oltchim. Ministrul pentru dialog social va merge astăzi acolo", a spus Victor Ponta.
Sursa: Agerpres
Citeşte şi: EXCLUSIV Marea decăpuşare de la Oltchim