La bursa de la Budapesta, acţiunile Mol au urcat vineri cu 1,1%, după ce săptămâna acesta au înregistrat un declin de 0,2%.

INA şi-a închis anul trecut facilităţile de producţie din Siria, ceea ce a dus la scăderea profitului în 2012 şi în primul trimestru din acest an. INA intenţionează să majoreze producţia în Croaţia.

"Croaţia este una din ţările de bază pentru Mol şi barilii de ţiţei extraşi de acolo sunt extrem de profitabili pentru portofoliul upstream al companiei din Ungaria. Este oportună majorarea producţiei în Croaţia", a apreciat analistul Peter Szentirmai,de la KBC Groep NV în Budapesta.

În România, Mol deţine 134 de benzinării şi înregistrează performanţe pozitive pe segmentele de vânzări destinate companiilor, prin intermediul cardurilor de carburanţi şi soluţiilor en-gros. În plus, compania Mol a devenit activă şi în domeniul tradingului de gaze naturale prin înfiinţarea Mol Energy Trade. Mol a semnat acorduri de concesionare cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru trei perimetre din vestul României, dintre care unul a fost ratificat de toate autorităţile competente.
Sursa: Agerpres