Profitul net a scăzut în primele trei luni din acest an la 588 milioane de euro (672 milioane de dolari), de la 682 milioane de euro în perioada similară din 2015, în timp ce analiştii se aşteptau la 601 milioane de euro. Profitul operaţional a scăzut cu 12%, la 1,16 miliarde de euro.

Câştigurile asigurătorilor europeni sunt în declin din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor, care afectează veniturile din investiţii, iar concurenţa pune presiune pe preţuri.

Generali a anunţat că rata sa de solvabilitate, un indicator al solidităţii financiare, a scăzut la 188% la 31 martie 2016, de la 202% la finele lui 2015.

Acţiunile Generali au scăzut joi cu 5%, cel mai semnificativ declin din 11 februarie. Anul acesta, titlurile au înregistrat un declin de 22% la Bursa de la Milano.

În martie, Generali a anunţat numirea în funcţia de director general a lui Philippe Donnet, şeful diviziei din Italia. Acesta l-a înlocuit pe Mario Greco, care, în ianuarie, a părăsit pe neaşteptate compania, pentru a conduce Zurich Insurance Group.

Recent, cel mai mare asigurator italian şi-a anunţat intenţia de a se concentra pe creşterea fluxului de numerar şi întărirea bazei de capital în următorii patru ani, ceea ce îi va permite să crească sumele alocate pentru plata dividendelor. Grupul italian intenţionează să plătească dividende cumulate de peste cinci miliarde de euro până la finele lui 2018, comparativ cu valoarea dividendelor acordate anul trecut, respectiv 930 milioane de euro. De asemenea, fluxul net de numerar pentru următorii patru ani este estimat la peste şapte miliarde de euro, comparativ cu 1,2 miliarde de euro în 2014.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

SURSA: Agerpres