Titlurile gigantului american în domeniul comerţului online şi-au revenit complet după recentele turbulenţe de pe pieţele financiare şi înregistrează anul acesta o creştere de 27% la Bursa de la New York. 

Recenta apreciere a acţiunilor Amazon ar putea fi legată de rezultatele financiare anunţate de retailerul american Walmart, care a raportat cea mai scăzută marjă de profit din istoria companiei, analiştii susţinând că una din cauze ar fi concurenţa din partea Amazon. 

Între deschiderea şedinţei de tranzacţionare de miercuri şi momentul la care acţiunile Amazon au depăşit pragul de 1.500 de dolari, averea directorului general Jeff Bezos a urcat cu aproximativ 1,4 miliarde de dolari, reprezentând valoarea deţinerilor sale la Amazon. 

Dar Bezos a declarat în repetate rânduri că nu este interesat de evoluţiile bursiere. De la Oferta Publică Iniţială din 1997, obiectivul companiei a fost să adopte decizii de investiţii pe termen lung şi nu să caute aprecieri pe termen scurt privind profitabilitatea. 

Titlurile au închis miercuri în creştere cu aproximativ 1%, la 1.482,92 dolari.