Alstom a anunţat că s-a redus semnificativ numărul comenzilor pentru noile sale centrale termoelectrice şi va trebui să cheltuiască mai mult numerar decât planificase iniţial.

Marja profitului operaţional va fi de aproximativ 7% în anul fiscal care se încheie la 31 martie şi va scădea uşor în anul financiar 2014, a avertizat Alstom. Ca rezultat, compania va folosi mai mult numerar decât a estimat anterior, prognozând 'un flux de numerar moderat negativ în a doua jumătate a acestui an'.

Anterior, Alstom aprecia că marja profitului operaţional va fi de aproape 7,2% în anul fiscal care se încheie la 31 martie, urmând ca în următorii trei ani indicatorul să crească la 8%.

Comenzile pentru turbinele din centrale termoelectrice au scăzut în trimestrul patru din 2013 cu 4%, la 1,56 miliarde de euro (2,1 miliarde de dolari), iar cererea pentru noi centrale a încetinit pe pieţele emergente şi rămâne 'redusă' pe pieţele dezvoltate.
'În acest mediu dificil, ne concentrăm pe implementarea şi accelerarea măsurilor de reducere a costurilor', a declarat şeful Alstom, Patrick Kron. Acesta a anunţat anul trecut un plan de a obţine trei miliarde de euro prin vânzarea de active, inclusiv o participaţie minoritară la divizia de transport. De asemenea, Alstom va reduce 1.300 de locuri de muncă, ca parte a planului de reducere a costurilor. Alstom, care şi-a redus numărul de angajaţi în SUA şi Europa în urma efectelor recesiunii, închide unele uzine care produc reţele energetice şi motoare eoliene. De asemenea, compania a majorat liniile de producţie pentru trenuri şi turbine în ţări ca China, Rusia, Brazilia şi India.

Grupul francez Alstom este unul dintre liderii mondiali în domeniul producţiei de electricitate şi reţelelor electrice, precum şi în infrastructura de transport.

sursa: Agerpres