Aproximativ 150 de inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au pornit o serie de controale în complexul comercial Dragonul Roșu, controale în urma cărora au sigilat peste 1000 de spații de depozitare marfă, care nu aveau documente justificative.

„În debutul operațiunii Integrum, peste 150 de inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au sigilat 1.038 de spații de depozitare marfă din complexul comercial Dragonul Roșu. Acțiunea a fost declanșată în urma monitorizării continue efectuate în ultimii ani și a rezultatelor analizei de risc fiscal. Inspectorii antifraudă au identificat lanțuri tranzacționale frauduloase de aprovizionare cu bunuri și mărfuri, fără documente justificative, care se depozitează în spațiile din Dragonul Roșu. Printre obiectivele prioritare ale conducerii actuale a Ministerului Finanțelor Publice și a Agenției Naționale de Administrație Fiscală se numără destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată”, anunță ANAF.

Inspectorii antifraudă îi atenționează pe clienții centrelor angro să fie atenți și să primească toate actele prevăzute de lege – facturi, chitanțe, documente de însoțire pentru mărfurile cumpărate, pentru că monitorizarea acestora vizează inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din centrele comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, până la vânzarea către consumatorul final.