Operaţiunea ar urma să se finalizeze până în luna mai, însă există posibilitatea să fie prelungită până la finele lunii august, şi este destinată să reducă datoria de şase miliarde de euro a Porsche, înaintea fuziunii cu Volkswagen. VW deţine deja 49,9 la sută din acţiunile Porsche şi vrea să achiziţioneze şi restul acţiunilor în cursul anului următor.

Cu toate acestea, directorul financiar al ambelor companii, Hans Dieter Poetsch, a declarat acţionarilor că “nu poate garanta preluarea de către Volkswagen va avea loc imediat după majorarea de capital”. Pe lângă chestiuni legate de taxe, majorarea de capital de la Porsche ar putea fi blocată de o serie de investitori minoritari care susţin că Porsche a manipulat piaţa în anul 2008 când a încercat să cumpere un procent mai mare din acţiunile VW. Cu toate acestea, cu votul dominant al familiilor Porsche şi Piech, a fost aprobat şi un plan B, în cazul în care emiterea de acţiuni se va dovedi presa riscantă.

Prin preluarea Porsche, care va deveni al zecelea brand din grupul VW, Volkswagen vrea să devanseze Toyota până în 2018, urmând să devină cel mai mare constructor auto din lume.

SURSA:
Agerpres