Conform unui comunicat al OTP Bank România, noul produs le oferă IMM-urilor posibilitatea de a accesa rapid garanţiile emise de EximBank în numele şi contul statului român. Astfel, clienţii IMM au de acum acces la instrumente de finanţare în condiţii avantajoase, precum un procent garantat de maximum 80%, în cazul creditelor de investiţii, şi de maximum 70%, în cazul finanţării activităţii curente, inclusiv scrisori de garanţie bancară. 

Valoarea maximă a facilităţii de creditare este de până la 1,5 milioane lei/credit. 

Noul produs bancar are o maturitate adaptată nevoilor clienţilor, respectiv cinci ani în cazul creditelor pentru proiecte de investiţii, 12 luni în cazul celor pentru susţinerea activităţii curente şi 24 luni în cazul scrisorilor de garanţie bancară. 

În plus, IMM-urile vor beneficia de consultanţă de specialitate gratuită, prin suportul acordat în alegerea celei mai bune variante de finanţare şi în constituirea dosarului de credit. 

"Garanţiile pe care statul român le pune la dispoziţia companiilor, prin intermediul EximBank, reprezintă o resursă extraordinară, motiv pentru care invităm şi celelalte bănci comerciale ca, după modelul OTP Bank, să o exploateze mai mult. Vorbim, practic, de garanţii cu risc suveran în spate, un instrument care poate deschide mult mai uşor calea companiilor spre produsele oferite de bănci, în condiţii de risc reduse pentru acestea din urmă', a declarat preşedintele executiv al EximBank, Traian Halalai. 

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia unui număr de peste 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice. Agerpres