UE a propus o schemă care să stopeze practicile nepopulare ale operatorilor de a taxa suplimentar persoanele care efectuează apeluri sau folosesc Internetul în alte state ale Uniunii Europene, conform Agerpres.

După ani de negocieri dure, Parlamentul European a aprobat legea privind eliminarea tarifelor de roaming în interiorul celor 28 de state ale blocului comunitar din 15 iunie 2017. Există temeri că, fără un acord de plafonare a taxelor pe care şi le impun operatorii unul altuia pentru a face ca sistemul de roaming să funcţioneze, unele firme ar putea să nu mai ofere serviciul sau să-şi recupereze veniturile pierdute majorând preţurile pe piaţa internă.

Principalul subiect al negocierilor dintre statele membre ale Uniunii Europene a fost taxarea datelor mobile. 

Reprezentanţii UE au sprijinit propunerea Slovaciei de plafona din iunie taxarea datelor mobile la un euro cent per megabit (zece euro per gigabit) şi apoi reducerea taxelor la 0,5 euro cenţi per megabit până în 2021, a anunţat un purtător de cuvânt al delegaţiei Slovaciei.

Acordul de miercuri încă trebuie confirmat de miniştrii de resort în decembrie şi aprobat de Parlamentul European, înainte de a intra în vigoare.

Te-ar putea interesa și: