Mai exact, pentru participația de 40% deținută de Enel Produzione în SE Hydropower se așteaptă un total de 345 de milioane de euro. Încheierea acestei tranzacții depinde de acordul autorității antitrust din Italia și de obținerea de către SEL a unui angajament din partea băncilor de a finanța cumpărarea acțiunilor menționate.

SE Hydropower gestionează, în regim de concesiune, 11 hidrocentrale mari, cu o capacitate instalată totală de circa 600 MW, și 7 hidrocentrale mici, cu o capacitate instalată totală de circa 18 MW.  Toate centralele sunt localizate în Alto Adige. SE Hydropower a generat 2.419 GWh în 2013.

SF Energy este o companie a cărei capital este împărțit în mod egal între Enel Produzione, SEL S.r.l. (deținută în totalitate de SEL) și Dolomiti Energia. Pentru participația Enel Produzione în SF Energy se așteaptă 55 milioane de euro. Încheierea tranzacției este condiționată de dreptul de preemțiune pro-quota al Dolomiti Energia și de obținerea de către SEL a unui angajament din partea băncilor de a finanța cumpărarea acțiunilor menționate.

SF Energy deține o centrală hidroelectrică de mari dimensiuni “San Floriano”, localizată la granița dintre Trentino și Alto Adige, cu o capacitate instalată de 135 MW. SF Energy a generat 579 GWh în 2013. Tranzacția face parte din planul de vânzare de active anunțat de Enel pieței. Aceasta va permite grupului Enel să își reducă datoria financiară netă consolidată cu o sumă aproximativ egală cu sumele menționate mai sus.