Rareș Bogdan a declarat că autoritățile române au ajuns la un consens cu cele maghiare pentru congestionarea traficului și pentru reducerea timpului de așteptare. Doar la vama Nădlac, timpul de așteptare este de 18 ore.

Ungaria ține niște țarcuri la granița cu Austria, trei, patru, cinci mii de români care se strâng acolo din Germania, Franța, Spania, Marea Britanie. De la ora 12 la ora 22, ei nu dau drumul. S-a discutat cu factorul ungar și s-a permis să nu se mai țină această perioadă de opt-zece ore în acele țarcuri, trecând doar cetățenii austrieci și maghiari, în timp ce românii rămâneau în țarcuri.

În primele 48 de ore, a existat un singur punct de trecere a frontierei, cel de la Nădlac 1, cel de la Nădlac 2, care e pe culoarul vedere european pentru camioane, a fost suplimentat abia ieri la ora 16, să treacă și mașini mici.

Partea maghiară a acceptat și deschiderea Borșului și Vărșand, după ce au constat că sunt mii de români care vin pe jos.”, a relatat Rareș Bogdan, într-un interviu exclusiv pentru Antena 3.

Problema din vămi, vina Avocatului Poporului

Europarlamentarul liberal este de părere că aglomerarea vămilor este cauzată, într-o anumită parte, și de Avocatul Poporului, Renate Weber, care a atacat legea la CCR.

„În momentul în care Renate Webber a atacat legea la CCR, iar CCR nu mai permite intrarea în carantină a românilor care vin din zone roșii (…) Nu mai putem duce oamenii direct în carantină. Avantajul era că trierea era mult mai simplă, iar Jandarmeria și Poliția erau obligate să-i ia de la graniță și săi ducă în localitățile lor.” a mai spus acesta.