Gigantul web Google nu a fost afectat deloc de criza economică, drept dovadă, americanii au cumpărat de două ori mai multe companii anul acesta decât anul trecut.

Cea mai recentă achiziţie Google este compania Gizmo5, care oferă servicii de  telefonie prin Internet. Americanii au scos din  buzunar pentru Gizmo5 30 de milioane de dolari. Aceasta este cea de-a patra achiziţie pe care gigantul web o face anul acesta.

Prima companie achiziţionată, în 2009, a fost On2 (servicii video) pentru care Google a plătit, în luna august, 106,5 milioane de dolari. A urmat, în luna septembrie, compania reCAPTCHA (securitate), suma tranzacţiei nefiind dezvaluită. Cea mai mare achiziţie de anul acesta a fost, însă, AdMob (publicitate pe mobil), de la începutul acestei săptămâni, valoarea companiei fiind evaluată de Google la 750 de milioane de dolari.

Spre deosebire de anul 2008, americanii au cumpărat de două ori mai multe companii, anul trecut, singurele afaceri care au stârnit interesul Google fiind Omnisio (online video) şi TNC (weblog software). Gigantul web a cumpărat în ultimii opt ani 57 de companii, cel mai bun an din acest punct de vedere fiind 2007, când Google a cumpărat nu mai puţin de 16 afaceri.

SURSA: networkworld.com