Există o serie de factori care influențează comportamentul unui câine și chiar și cel mai docil patruped poate reprezenta o amenințare. Numeroase studii au analizat cele mai periculoase rase de câini. Acestea demonstrează că unii câini sunt mai predispuși la atacuri decât alții. Fiecare câine păstrează o rămășiță a instinctelor naturale ale strămoșilor săi, lupii. De aceea, o mai bună înțelegere a a modului de îngrijire a anumitor rase asigură o relație bună între stăpân și câinele său,  potrivit thedogsnobs.com.

1.Pitbull Terrier american

Această rasă inteligentă poate arăta adorabil, dar nu vă lăsați păcăliți! Câinele din această rasă este unul dintre cei mai periculoși din lume. Ceea ce îi face pe acești câini demni de primul loc pe lista raselor periculoase este puterea lor terifiantă când sunt împinși la agresivitate. În timp ce câinii Pitbull Terrier nu sunt născuți pentru a lupta, comportamentele și tendințele lor sunt adesea exploatate pentru a-și arăta latura agresivă. Ei sunt totuși predispuși la atacuri din cauza iresponsabilității sau neglijenței stăpânilor.

2. Rottweiler

Unii dintre primii câini-polițiști au fost din rasa Rottweiler. Acești câini mari și cam înfricoșători au fost denumiți ”paznici” și ”protectori” pentru puterea lor. Pot deveni agresivi și gata de confruntare când sunt enervați. Rasa poate fi predispusă la agresiune și are nevoie de o mână forte pentru a fi ținută sub control.

3. Chow Chow

Este greu de crezut că acești câini care par inofensivi sunt incluși pe această listă. Chow Chow par să aibă mai multe în comun (din punctul de vedere al personalității) cu pisicile, decât cu câinii. Chow Chow este un câine temperamental, care te poate lua prin surprindere, poate fi agresiv, dar și încăpățânat. De asemenea, poate fi cel mai rău câine din lume atunci când își dorește.

4. Husky siberian

Acești câini superbi, cu trăsături asemănătoare lupului, pot deveni cele mai înșelătoare animale de companie pentru proprietarii lor. Ochii lor albaștri pătrunzători și blana elegantă ar putea să-i amăgească. Câinii Husky au o mușcătură aproape la fel de puternică precum cea a lupului și pot sparge cu ușurință oasele. Ceea ce face un Husky una dintre cele mai periculoase rase de câini este înclinația lor către neliniște și frustrare.

5. Doberman Pinscher

Doberman Pinchers sunt câini incredibil de versatili și jucăuși. Dar și-au câștigat reputația proastă de „rasă bătăușă”. Acest lucru se datorează faptului că pot fi agresivi față de alți câini.

6. Marele Danez

Cu eleganța și statura lor impunătoare, această rasă de câine a fost denumită și „gigantul blând”. Este un câine de pază foarte bun, se înțelege cu alți câini și cu membrii familiei. Dar având instinctul de a-și proteja stăpânii, pot ajunge să sperie alți oameni și să devină agresivi. Marele Danez poate ataca fără niciun avertisment, iar mușcătura sa poate avea consecințe grave.

7. Ciobănescul german

Există câteva motive pentru care acest câine foarte iubit a intrat pe lista raselor periculoase, deși nu este în mod natural predispusă la agresivitate față de străini. Cu o inteligență recunoscută și o capacitate de a urma comenzile, acești câini pot fi perfecți. Dar ciobănescul german deține locul doi în ceea ce privește puterea mușcăturii, după American Pitbull.

8. Presa Canario

Unii îi consideră câini de pază perfecți. Crescuți inițial în Insulele Canare, câinii din această rasă au devenit apărătorii ideali ai animalelor locale. Forța și mușcătura letală a reprezentantului acestei rase îl fac însă un candidat perfect pe lista raselor periculoase.

9. St Bernard

E greu de imaginat că acești giganți cu capul blând sunt agresivi. Forța și dimensiunea lor impunătoare au făcut ca această rasă să fie periculoasă când nu este îngrijită corespunzător. Deși nu este predispusă la agresivitate, rasa St Bernard necesită dresaj de la o vârstă fragedă. Un asfel de câine, care poate cântări peste 100 de kilograme, s-ar putea să vă pună la pământ într-o secundă.

10. Malamut de Alasaka

Acești câini sunt predispuși la violență și agresiune față de alți câini, inclusiv față de cei din aceeași rasă. Important de reținut este că pot fi foarte posesivi cu mâncarea lor și este mai bine să păstrați distanța când mănâncă.