Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a spus miercuri, la Bacău, că în cazul în care formaţiunea sa va ajunge la guvernare, aceasta va elimina toate pensiile speciale, inclusiv ale parlamentarilor, cu două excepţii prevăzute de legislaţie, pentru militari şi magistraţi.

„Nu vom tăia pensiile şi salariile, aceasta este o acuzaţie mincinoasă care apare deseori. România trebuie de fapt să îşi crească productivitatea şi performanţa economică pentru a plăti pensiile conform legislaţiei în vigoare. Ceea ce vom face va fi să tăiem pensiile speciale. O mare parte din problema sistemului actual de pensii nu vine din punctul de pensii şi din munca pe care oamenii au plătit-o şi s-a acumulat în fondul de pensii, ci vine din pensiile speciale care sunt de la 1 la 10 sau chiar mult mai mult, multe dintre ele nefiind justificate decât de acel ‘pentru că putem să ne dăm prin lege pensii'”, a declarat Barna, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că ar urma să fie eliminate inclusiv pensiile speciale ale parlamentarilor.

„Aceste pensii speciale vor fi eliminate, cu cele două excepţii clar reglementate, în zona armatei, a combatanţilor de pe front şi a magistraturii, unde sunt nişte prevederi legale foarte clare. Restul pensiilor speciale pentru diferite categorii de funcţionari, inclusiv parlamentarii, vor fi eliminate şi asta va ajuta la o echilibrare reală a bugetului de pensii”, a adăugat Barna.