Lovitură pentru posesorii de autoturisme din Sectorul 6 al Capitalei: primăria de sector pregătește un act normativ prin care mașinile staționate neregulamentar vor putea fi ridicate de către Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6.

Pentru a-și putea recupera autoturismul, un proprietar care a avut ghinionul să îi fie ridicată mașina va trebui să plătească nu mai puțin de 530 de lei.

Vehiculele cu proprietar

Astfel, Regulamentul de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar a fost supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Sectorului 6, înainte de a intra la vot într-o ședință a Consiliului Local.

Conform acestuia, pentru activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar se percep, de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe:

– 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de ridicare;
– 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport;
– 30 lei, inclus TVA/zi/ vehicul, pentru operaţiunea de depozitare.

Vehiculele fără stăpân

Pentru activitatea de ridicare şi transport a vehiculelor fără stăpân şi abandonate se percep, de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe:

– 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de ridicare;
– 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport.

Acţiunea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar și a celor abandonate va fi realizată de către Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6.

Lipsă acută a locurilor de parcare în Sectorul 6

Activităţile de ridicare vor fi desfăşurate numai la solicitarea reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6, în prezenţa agenţilor constatatori.

Este cunoscut faptul că în Sectorul 6 lipsa locurilor de parcare este o problemă acută pentru conducătorii auto.

Cu atât mai mult activitatea de ridicare a autovehiculelor se anunță a fi una foarte susținută, și, în consecință, lucrativă și aducătoare de profit pentru autoritățile locale, cu cât înclusiv în cazul parcărilor de reședință se poate vorbi de o problemă majoră a lipsei locurilor de parcare.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea.