Situația Inspecției Tehnice Periodice – ITP pe timpul crizei și după a rămas, în continuare, neclară. În consecință, șoferii nu știu ce să facă în continuare, reglementările publicate nefiind explicite.

Din păcate, nici la nivelul instituțiilor situația nu pare mai clară. Nimeni nu pare a ști dacă se prelungește valabilitatea ITP-ului vechi, se poate merge la service, sau mașinile sunt trase pe dreapta, arată dcnews.ro.

”Nu avem nimic concret”

”Nu știu să vă spun. Noi, în momentul acesta, lucrăm în mod normal. Pentru alte informații, sunați la Poliție. Noi nu avem nicio explicație pentru asta. Nu avem nicio decizie luată față de ceea ce se va întâmpla cu ITP-ul. Cel mai bine vă interesați la Poliție”, sună răspunsul venit în urma apelului telefonic la Registrul Auto Român, conform sursei citate.

”Din ce-am văzut la televizor, am văzut că se prelungește, nu avem nimic concret. Adică nu o să vă ia nimeni dacă în perioada asta vă expiră ITP-ul, nu aveți unde să-l faceți, stațiile sunt închise, nu se întâmplă nimic”, au explicat, în schimb, reprezentanții Poliției Rutiere Argeș.

Un reprezentant avizat din partea Poliției București sau a Brigăzii Rutiere din București nu a putut fi contactat, pentru o oferi precizări în cunoștință de cauză, mai scrie sursa citată.

Dar Poliția Rutieră Argeș a dat recomandări suplimentare: ”Dacă așa v-au spus (că stațiile ITP sunt în continuare deschise – n.r.), contactați o stație. Eu știu că noi nu suspendăm certificate.

”O perioadă de acalmie”

”Cu legislația în vigoare, o să apară pe verificare că este suspendată înmatricularea, că asta se face automat. În momentul în care mergeți la stația ITP și o faceți, fără niciun fel de problemă se dezactivează automat. O să fie o perioadă de acalmie în care vă lasă să vă puneți la punct cu toate cele”, au mai explicat polițiștii.

”Căutăm să discutăm și să oferim informații în timp real. Informațiile astea le-am avut, pe astea le-am oferit. Ce-am văzut și eu de la televiziune, vă spun, că informațiile le aflăm și noi, ca și dumneavoastră… adică de la dumneavoastră, de la cei care fac știri. S-a specificat că nu o să se rețină certificat de înmatriculare. Ce va fi după aceea nu știu, mai vedem. O să vedem, în funcție de cum evoluează lucrurile”, au precizat ei.

În ceea ce privește situația ca ITP-ul să expire până la finalul crizei, nu va fi nevoie ulterior ca mașina să fie transportată pe o platformă, până la o stație autorizată de RAR, ci va putea fi condusă până acolo, mai precizează sursa citată, conform răspunsurilor primite de la  Poliția Rutieră Argeș.