Mașinile și motocicletele care produc zgomote puternice ar putea fi interzise în timpul nopții în Capitală. Primăria Municipiului București a anunțat punerea în dezbatere publică a proiectul de lege cu privire la interzicerea pe timp de noapte a vehiculelor care produc zgomote.

În consecință, șoferii care nu vor respecta noile măsuri riscă să primească amenzi de până la 5.000 de lei.

În mai puțin de o lună, mașinele și motocicletele care vor provoca un zgomot mai mare de 95 de decibeli vor fi interzise în Municipiul Bucureşti după ora 22:00. Șoferiilor li se va interzice să producă zgomot în timpul nopții, iar în situațiile în care aceștia nu respectă regulile stabilite de Consiliul General al Municipiului București vor risca să încaseze amenzi de până la 5.000 de lei.

Peste 700.000 de persoane ar fi afectate în fiecare zi de zgomotul produs de vehicule pe timpul nopții în Capitală

Primăria Municipiului București a efectuat recent un studiu care a demonstrat faptul că un număr impresionant de cetățeni ai Capitalei sunt afectați de această poluare fonică. Mai precis, peste 700.000 de persoane ar fi afectate în fiecare zi de zgomotul produs de vehicule pe timpul nopții în Capitală.

Valoarea limită de zgomot pe timpul nopții este depășită pe zeci de străzi din București. Astfel, controalele se vor face aleatoriu în trafic, de către Brigada Rutieră și de către cei de la Registrul Auto Român, astfel șoferii care vor fi prinși că provoacă un zgomot mai mare de 95 de decibeli vor fi amendaţi de către autorități.

Primăria Capitalei a anunțat în ce perioadă se va desfășura Târgul de Crăciun ediția 2022

Tot legat de Bucureşti, Primăria Generală a venit joi, 13 octombrie, cu mai multe precizări în ceea ce privește desfășurarea Târgului de Crăciun de anul acesta.

Nicușor Dan a anunțat locul din Bucureşti unde se va organiza Târgul de Crăciun 2022. Mult așteptatul eveniment de către bucureșteni se va desfărşura în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie.

Primarul General al Capitalei a anunţat printr-o postare pe Facebook că Târgul de Crăciun din acest an va avea loc în Piaţa Constituţiei din centrul Bucureștiului. Anul trecut, ediția 2021 a Târgului de Crăciun a avut loc în Piaţa Universităţii. Accesul a fost contracost, iar bucureștenii s-au arătat nemulțumiți de acest aspect.