Aceste alimente provoacă inflamații grave în corp! Vor declanșa un șoc toxic. Mare atenție

Pe acest fond, specialiștii au venit cu mai multe recomandări în ceea ce privește alimentele la care trebuie să fim mai atenți, subliniind că de multe ori, inflamațiile pe care le avem ajung să devină cronice și riscăm să avem boli grave precum cancer, artrită sau Alzheimer.

Așadar, specialiștii au venit cu șapte alimente pe care ar trebui să le consumăm cu mare grijă.

Combinații de condimente

Amestecurile de condimente adaugă un gust delicios preparatelor, însă trebuie să le consumăm moderat deoarece conțin foarte mulți coloranți.

În timp, aceștia duc la dezechilibre hormonale și produc inflamații în organism. De asemenea, ele sunt pline de zahăr.

Sirop de agave

Acest sirop este considerat de foarte mulți drept un îndulcitor dietetic, însă el conține foarte mult zahăr, spun specialiștii, care adaugă că acest tip de sirop are un conținut de fructoză de 90%.

Un reputat medic spune că zahărul încetineşte activitatea globulelor albe, motiv pentru care suntem predispuși la diverse boli infecțioase precum gripa sau răceala. Ceea ce este mai grav, este că devenim predispuși la cancer, spune dr. Perricone.

De asemenea, consumul excesiv de zahăr reduce drastic elasticitatea fibrelor de colagen, motiv pentru care îmbătrânim prematur.

Iaurt înghețat

Pare desertul potrivit pentru o zi toridă de vară, însă consumul de lapte stimulează secreţia de hormoni masculini. De asemenea, este un aliment alergizante, care produce anumite infecții în organism.

Cu toate acestea, nu toate iaurturile înghețate sunt la fel – unele conține substanța proteică cazeină (cea care crește nivelul inflamației), în timp ce alte au anumite probiotice care o minimizează, asta în timp ce altele conțin lapte de cocos în loc de lapte de origine vegetală.

Orz și secară

Aceste două cereale sunt, în anumite cazuri, sănătoase, însă pot cauza inflamaţii din cauza glutenului. Persoanele care suferă de intoleranță la gluten și de boala celiacă ar trebui să nu consume aceste cereale sub nicio formă, având în vedere că poate cauza inflamarea țesăturilor.

Dacă suferi de dureri ale încheieturilor ar trebui să reduci pe cât posibil consumul acestor cereale, deoarece acest tip de durere este un prim semn al inflamațiilor.

De asemenea, glutenul produce dezechilibre uriașe în organism, afectând profund sistemul imunitar și provocând inflamarea intestinală.

Seitan

Acest aliment este cunoscut și sub denumirea de ”carnea din grâu”, fiind făcut în întregime din gluten sau grâu. Cei care consumă acest aliment în mod excesiv se pot trezi cu constipație sau balonare.

Alune

Cu toate că sunt extrem de întâlnite la fiecare întâlnire cu prietenii, alunele nu sunt prea grozave pentru organism. Specialiștii spun că alunele reprezintă medii propice pentru dezvoltarea mucegaiului și a ciupercilor, iar în timp vor duce la inflamații severe şi la obstrucţionarea căilor respiratorii.

Cu toate acestea, le poți înlocui cu migdalele crude.