Viitorul GLA va fi al patrulea model asamblat pornind de la platforma MFA a constructorului german, aceeași care echipează vehiculele Clasa A, Clasa B și CLA. „Concept GLA marchează o nouă abordare a noastră în segmentul SUV-urilor compacte. Este un vehicul mai sportiv și cu aspect de coupe”, a declarat Joachim Schmidt, directorul de vânzări și marketing al Mercedes-Benz.
Deși este foarte apropiat de versiunea de serie, vehiculul care va debuta sâmbătă la expoziția de la Shanghai are și mici detalii futuriste – precum proiectoare și camerele video poziționate între șinele amplasate în partea de sus a caroseriei, geamuri fără ramă în partea de sus – care nu se vor regăsi pe modelul destinat comercializării. Acesta va fi prezentat la Salonul de la Frankfurt din această toamnă. Mercedes-Benz GLA va fi produs la uzina germană din Rastatt.
Actualul Concept GLA este propulsat de un motor cu patru cilindri, turboalimentat, care produce 208 CP, amplasat transversal. Pentru varianta de serie sunt pregătite însă patru variante alimentate cu benzină și trei diesel.