Acest super alimente pot fi periculoase, când sunt consumate irațional

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit pe pagina sa de Facebook despre consumul fructelor oleaginoase, denumite „super-food”. Conform acesteia, de multe ori abuzăm de alimentele respective. Amintim că videoclipul respectiv poate fi vizualizat la finalul articolului.

„De ce? Pentru că, ce e mare lucru să mânânci o mână de migdale? Însă, atenţie, ea înlocuieşte o masă. Avem aici doar 25 de grame, un pumn mic, şi peste 200 de calorii. Asta este echivalentul unei pulpe de pui cu garnitură cu tot. Şi noi le putem mânca în câteva secunde şi apoi zicem: ce mare lucru am mâncat?”, a spus Mihaela Bilic în videoclipul respectiv.

De ce sunt considerate super alimente?

Totodată, nutriționistul a punctat că „tot ce înseamnă fructe oleaginoase”, precum migdale, nuci, alune, fistic, caju sau semințe, reprezintă „un fel de super-food”.

„Tot ce înseamnă fructe oleaginoase, indiferent că e vorba de migdale, nuci, alune, fistic, caju, seminţe, sunt un fel de super-food. Adică în ele planta concentrează tot ce e mai bun pentru, iată, o nouă generaţie. Şi atunci, acolo avem mai mult de jumătate din compoziţie grăsimi vegetale, 25% proteine vegetale, avem şi carbohidraţi între 10-15%, avem multe fibre, foarte puţină apă, pentru că, nu-i aşa, o sămânţă nu trebuie să îngheţe peste iarnă, şi avem concentrate calorii din belşug.

În medie, vreau să calculaţi, cam 600 de calorii pe suta de grame. Şi, atenţie, nu contează dacă aceste oleaginoase sunt crude sau coapte, prăjite, pentru că diferenţă mare de calorii nu este, este doar chestiune de gust şi de preferinţe“, completează medicul nutriționist.

Sursă foto: Dreamstime